Bilgiye Ulaşmanın En Güzel Yolu

Öldükten Sonra Google Hesabınızı Nasıl Otomatik Silebilirsiniz?

0 5

Google’ın ve Açtığımız Google Hesabı ‘nın hayatımızdaki varlığı hızla artıyor. Her şey basit arama motoruyla başladı ve şimdi, bir Google ürünü kullanmadığım tek bir gün geçmiyor. Bunlardan biri her zaman yanımızda bulunan Android telefonlarımız. Tabiki tam bir alternatifi olmaması da bunun ana sebeplerinden biri.

Google’ın tüm hizmetlerini birleştiren bir şeydir Google hesabınız. Tek bir hesapla tüm Google uygulamalarına ulaşabiliyor ve faydalanabiliyorsunuz. En azından ben öyleyim. Çoğu kişide de durum buna benzerdir diye düşünüyorum.

Ancak, bir nedenden ötürü beklenmedik bir şekilde hesabımızı kullanmayı bıraktığımızda bu elbette bir gün mümkün olabilir.  Google hesabınızı kullanmayı bıraktığınızda otomatik olarak silebilirsiniz. Mesela öldükten sonra. Tabi ki mezardan çıkıpta yapacak değilsiniz.

Ölümünden sonra Google hesabınızı nasıl silebilirsiniz?

Google, kullanıcıların kullanımda olmadığı zamanları hesaba katmak üzere hesabınızda bazı yapılandırmaları yapmanıza olanak sağlıyor. Bünyesinde Etkin Olmayan Hesap Yöneticisi adlı bir araç bulunduruyor.

Ayrıca, verilerinize ne olacağına karar vermenizede olanak sağlıyor. Google hesabınızı kullanmayı bıraktıktan sonra size, bildirilecek güvenilir kişileri seçebilme imkanı veriyor. Eğer İzin verirseniz verilerinizi indirebilirler.

Allah Gecinden Versin Bir vefat söz konusu olduğunda Google hesabınızı silmek için aşağıda belirtilen adımları uygulayabilirsiniz.

Web Site Üzerinden Yapılandırma

Google hesabınıza giriş yapın ve Hesabım bölümüne gidin. Veri ve Kişiselleştirme üzerine tıklayın.

Daha Sonra Aşağıya doğru inin. Alt tarafta “Verilerinizi indirin, silin veya verileriniz için bir plan oluşturun” bölümünden “Bir hizmeti veya hesabınızı silin “ e Tıklayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Fabrika Ayarlarına Dönmeden Android Telefon Deseninin Kilidi Nasıl Açılır?

Gelen Sayfada “Hesabınız için Bir Plan oluşturun” a tıklayarak devam ettiğinizde “Etkin Olmayan hesap Yöneticisi‘nine Ulaşacaksınız.

Gelen sayfada Başlat Butonuna Basarak Planlamayı başlatabilirsiniz.

Başlat butonuna bastıktan sonra planlama için gelen sayfada, hesabınız kaç ay pasif kaldıktan sonra silineceğini belirlemeli, telefon numarası ve iletişim e-posta eklemelisiniz. 3-6-12-18 ay olarak süreyi belirleyebilirsiniz. Buradaki işlemler bittikten sonra Sonraki Butonuna basıp devam ediyoruz.

Bir sonraki sayfada Kişi Ekle Bölümünden Kimlerle verilerinizin paylaşılmasını istediğinizi belirliyorsunuz. Altında ise hesabınız pasif duruma düştüğünde Otomatik Yanıt Ayarla  kısmından otomatik mail cevaplamak için bir karşı cevap yazarak bu maili kullanmadığınızı belirtebilirsiniz

Eğer bu bölümü de tamamladıysanız Sonraki butonunu tıklayarak bir sonraki bölüm olan Planı İncele Bölümüne geçebilirsiniz. Burada Planı İncele butonunun hemen üstünde “Evet, etkin olmayan Google hesabımı sil” bölümü bulunuyor. Eğer bu bölümü aktif hale getirirseniz hesabınız belirlediğiniz gibi belirlediğiniz sürede silinecektir. aktif hale getirmez iseniz hesabınız silinmeyecektir. Biz aktif hale getirip bir bakalım. Aktif hale getirdikten sonra Planı İncele  Tuşuna tıklıyoruz. Burada Yapmış olduğumuz planlamayı göreceğiz.

Gördüğünüz gibi Yaptığımız tüm ayarlamalar görünüyor eğer yaptığınız ayarlamalarda bir sorun yoksa bir değişiklik yapmayacaksanız Planı Onayla diyoruz ve  Bitiriyoruz

 

 

 

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorumunuz İçin Çok Teşekkür ediyoruz