NASIL YAPILIR?

iPhone (iOS 13) Fotoğraflarınızdan Konum Verileri Nasıl Kaldırılır?

iPhone veya iPad’inizde bir fotoğraf çektiğiniz zaman, iOS, çekimin konum verileri ve yerini kaydetmek için otomatik olarak GPS  kullanır. Bu, birçok görüntünüzü aynı zamanda bulunduğunuz yere göre tam olarak konumlandırabilmeniz için çok büyük bir kolaylıktır.

Çoğu zaman, fotoğraf konumu meta verileri açıktır. Çok Nadir durumda Kapalıdır. Konum verileri belirlenmiş bir fotoğrafı bir çok kişinin kullandığı twitter facebook gibi sosyal medya  paylaşım sitelerinde paylaştığınızda fotoğrafın konumunun takipçiler tarafından görülebileceği bir gerçektir.

Bu durum çoğu kişinin istemeyeceği bir durum dur. Kim evinin adresini bilmediği ve sadece sanal bir ortamda tanıştığı kişilerin bilmesini ister ki.

İOS 13 ile Apple, fotoğraf konum bilgilerini bir kişiyle veya sosyal medyada paylaşmadan önce herhangi bir çekimden çıkarmak için yeni bir yol sağlayarak güvenlik ve izleme karşıtı teknolojilere olan bağlılığını iki katına çıkartmış durumda.

Artık konumu Posta, Mesajlar, Facebook, Twitter, Messenger veya… yoluyla göndermek istediğiniz fotoğraflardan, videolardan veya birden fazla görüntü ve filmden kaldırabilirsiniz. Bu şekilde, iPhone üzerinden gönderdiğiniz bir fotoğraftan yaklaşık adresinizi öğrenen bir yabancı hakkında endişelenmenize gerek yoktur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Öldükten Sonra Google Hesabınızı Nasıl Otomatik Silebilirsiniz?

Peki bunu nasıl Yapacaksınız?

Kamera uygulamasıyla normal şekilde yaptığınız gibi fotoğrafınızı veya videonuzu çekin.

Fotoğrafın bulunduğu albümü veya bölümü bulun.

Yalnızca tek bir resmi veya videoyu paylaşıyorsanız, açın ve Paylaş düğmesine dokunun.

Birden fazla fotoğraf ve video paylaşmak için, albüm veya bölüm görünümünde Seç’e dokunun, göndermek istediğiniz tüm dosyalara seçin ve Paylaş düğmesine basın.

Fotoğrafları paylaşırken, iOS 13’te  Seçenekler düğmesini eklendi ve o düğmeye tıklayın.

Seçenekler’e dokunun ve bir sonraki bölmede, Konumu devre dışı bırakın.

Ardından fotoğrafınızı istediğiniz herhangi bir uygulamadan gönderin.

 

Artık takipcilerin fotoğrafın çekildiği yeri deşifre etmesine imkan kalmayacak. Ek olarak bu işlemi her paylaşımınızda yapmanız gerekmektedir. Cihazınız fotoğrafların bütün verilerini tutmaya devam etmektedir.sadece paylaşacağınız fotoğrafın konum bilgilerini paylaşım sırasında kaldırmaktadır. Yinede bu özellik gizliliğe önem verenler için çok güzel ve kullanışlı bir özelliktir.

Ayrıca bu özellik sadece iOS 13 te olduğunu diğer telefonlarda ve uygulamada olmadığını tekrar ifade edelim.

 

Kaynak: https://www.digitaltrends.com/mobile/how-to-remove-location-data-from-iphone-photos-in-ios-13/

Yorum İçin Tıklayınız

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

To Top